Paste penne cu sos de vinete
O rețetă delicioasă și ușoară, la care se mai pot adăuga ceapă și vin roșu.
sare, 340 g penne, 1/4 ceașcă ulei de măsline extravirgin, 2 vinete mici, piper, 5 căței usturoi, 1 conservă roșii în bulion, 1/2 linguriță oregano, 1/2 ceașcă brânză ricotta, 1/2 ceașcă frunze busuioc proaspăt
1. Se fierbe o oală mare de apă cu sare și se pun pastele în oală conform indicațiilor de pe pachet, după care se păstrează o cană și restul apei se scurge.
2. Se încălzește o lingură de ulei într-o tigaie nonaderentă, pe foc mediu, și se adaugă jumătate de vânătă tăiată cubulețe mici, care se asezonează cu sare și piper, apoi se amestecă din când în când, până când devin aurii, adică aproximativ 4 minute și se repetă procesul cu restul de vinete și încă o lingură de ulei.
3. Se adaugă în tigaie restul uleiului de măsline și usturoiul feliat subțire, se reduce focul și se amestecă continuu în jur de 3 minute, după care se adaugă roșiile, oregano, 1/2 linguriță sare și piper, apoi se lasă la gătit 5 minute.
4. Se pun în sosul obținut pastele cu bucățile de vânătă și apa păstrată de la fiert, apoi se amestecă bine și se servește câte o porție în farfurii întinse, ornând cu brânză, busuioc și stropind cu puțin ulei de măsline.
Articolul anterior Citronadă cu castravete Articolul următor Cereale granola la cuptor