Batoane granola home-made
O gustare sănătoasă, cu textură de biscuite fărâmicios.
400 g fulgi de ovăz, 120 g migdale feliate, 100 g nuci pecan pisate, 230 g semințe de floarea soarelui, 75 g ulei de susan, 120 ml sirop de arțar, 2 lingurițe esență de vanilie, 2 lingurițe scorțișoară, 1 linguriță cuișoare, 1/2 linguriță esență portocală, 1 linguriță sare de mare
1. Se preîncălzește cuptorul la 160 grade Celsius, timp în care se mixează jumătate din ovăz într-un blender, până când se obține o textură fină, ca de tărâțe.
2. Se amestecă ovăzul măcinat într-un castron mare, cu restul fulgilor de ovăz, nucile pecan și semințele de floarea soarelui, iar într-un alt castron se mixează uleiul de susan cu siropul de arțat, esențele, sarea și scorțișoara, apoi se combină cele două compoziții.
3. Se întinde compoziția obținută într-o tavă căptușită cu hârtie de copt, care se bagă la cuptor pentru 15-20 de minute, apoi se scoate și se mai amestecă odată totul, după care se reintroduce în cuptor până când capătă o culoare aurie și se verifică la fiecare 10 minute.
Tips: Se consumă după ce se răcește complet.