Batoane de ciocolată cu sirop de arțar și curmale
Toți copiii adoră batoanele de ciocolată, dar odată cu înaintarea în vârstă gusturile și metabolismul se schimbă, drept pentru care căutăm alternative la dulciurile clasice, pline de calorii și greu de obținut, iar aceste batoane satisfac perfect gusturile rafinate.
1/4 cană sirop de arțar, 1/4 cană pudră cacao, 1/2 cană nuci crude, 1/2 cană migdale, 1/2 cană unt de arahide, 1 cană și 1/2 curmale fără sâmburi, 1 cană și 1/2 ovăz, 3/4 cană chipsuri ciocolată neagră
1. Se amestecă într-un blender curmalele, nucile, migdalele și pudra de cacao apoi se răstoarnă conținutul într-un castron.
2. Se adaugă restul de ingrediente și se amestecă bine, cu o lingură, după care se întinde compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
3. Se dă tava la congelator pentru 15-20 de minute apoi se taie compoziția în opt părți egale.
Articolul anterior Îngheţată din 4 ingrediente Articolul următor Sangria cu zmeură şi suc de grepfrut