Cereale granola la cuptor
O alternativă mai sănătoasă la iaurturile cu cereale din comerț, deoarece această rețetă simplă și delicioasă completează cu succes un iaurt natur de la țară.
3 cești ovăz, 1 ceașcă fulgi de migdale, 1 ceașcă caju, 3/4 ceașcă fulgi de cocos, 1/4 ceașcă zahăr brun plus 2 linguri, 1/4 cești sirop de arțar plus 2 linguri, 1/4 ceașcă ulei, 3/4 linguriță sare, 1 ceașcă stafide
1. Se preîncălzește cuptorul la 120 grade Celsius și într-un castron mare se combină ovăzul, migdalele, caju-ul, cocosul și 1/4 ceașcă din zahărul brun.
2. Se amestecă într-un castron diferit 1/4 ceașcă din siropul de arțar cu uleiul și sarea, apoi se combină ambele compoziții.
3. Se toarnă compozițiile reunite în forme de copt tapetate cu hârtie de copt și se bagă la cuptor timp de 1 oră și 15 minute, amestecând la fiecare 15 minute pentru a obține o culoare uniformă.
4. Se scoate din cuptor și se transferă într-un bol mare, apoi se adaugă stafidele, se amestecă bine și se ornează cu zahărul brun și siropul de arțar rămase.
Articolul anterior Paste penne cu sos de vinete Articolul următor Somon în sos de grepfrut şi ghimbir