Biluțe din unt de arahide cu ciocolată
Această rețetă deosebită este pe placul oricui și reprezintă desertul perfect pentru o petrecere a copiilor.
1 cană și 1/3 pesmet, 3/4 cană unt topit nesărat, 3 căni arahide coapte fără coajă nesărate, 350 g ciocolată cu lapte topită, 450 g zahăr, ulei de arahide
1. Se pun arahidele într-un bol mare și se mărunțesc fin apoi se adaugă ulei de arahide și se mixează până când se formează o pastă omogenă.
2. Se amestecă bine într-un castron mare pasta de arahide cu zahărul, pesmetul și untul.
3. Se formează biluțe din noua pastă obținută și se bagă la frigider pentru aproximativ 30 minute sau până când se întăresc.
4. Se scufundă biluțele din pasta de unt de arahide în ciocolata topită și se pun în forme de minibrioșe.
Tips: Se lasă ciocolata să se întărească înainte de a fi servite.