Bomboane de ciocolată cu unt de arahide
Ingredientul secret (sarea) face ca textura să o imite pe cea de la biscuiții din comerț, atât de apreciați de toată lumea.
1/4 cană covrigei sărați, 1/2 cană zahăr, 1 vârf de sare, 2 linguri unt nesărat, 250 grame unt de arahide nesărat, 510 grame ciocolată de menaj cu lapte
1. Se rupe ciocolata bucăți și se topește la bain-marie, apoi se menține pe flacără mică până ce ești gata să o pui în forme.
2. Se lasă peste noapte untul de arahide la temperatura camerei, ca să fie moale când te apuci de rețetă și se amestecă cu zahărul, după care se adaugă covrigeii tocați fin. Toată acestă compoziție se amestecă cu mixerul, pentru a căpăta o textură mai cremoasă.
3. Se pregătește o tavă de brioșe cu 18 forme, în care se pune câte o linguriță de ciocolată topită în fiecare dintre ele, grosimea acesteia trebuie să fie de aproximativ 1/3 din suprafața totală și trebuie să fie egală, bine întinsă. După umplerea celor 18 forme se dă tava la congelator până se întărește ciocolata, adică în jur de 5 minute.
4. Peste ciocolata întărită se toarnă câte o linguriță din compoziția cu unt de arahide, apoi peste aceasta se mai pun 2 lingurițe de ciocolată și se dă din nou tava la congelator.
Tips: Bomboanele se mănâncă la temperatura camerei.
Articolul anterior Cea mai bună supă de roșii Articolul următor Sticksuri din pâine cu mozzarella