Insolaţia
Soarele puternic şi temperaturile ridicate sunt cauzele care declanşează insolaţia. În primă fază, organismul se deshidratează, pentru ca apoi să apară simpromele precum starea de greaţă, voma, oboseala excesivă, durerile de cap, crampele şi durerile musculare, starea confuză, temperatura ridicată a corpului, pulsul accelerat, dificultăţile respiratorii şi chiar şi halucinaţiile.
Pentru a preveni insolaţia, trebuie să ne asigurăm că ne hidratăm corespunzător, că nu depunem efort ore în şir în soare în zilele caniculare, dar şi să ne protejăm pielea cu loţiune cu factor de protecţie ori cu accesorii precum pălăriile şi şepcile.
Roşu în gât
Afecţiune des întâlnită la copii, roşul în gât poate fi cauzat atât de viruşi, cât şi de consumul de alimente şi băuturi reci precum îngheţata ori sucurile de la frigider consumate în zilele caniculare.
Pentru a preveni această afecţiune trebuie să fii foarte atentă la alimentele consumate. Dacă apar răguşeala şi febra ar trebui să renunţi la îngheţată pentru câteva zile.
Pojarul
Nu se ştie de ce, dar pojarul este una dintre afecţiunile des întâlnite pe timp de vară. Acesta se transmite prin strănut şi tuse. Simptomele sunt febra, durerile de cap, iar apoi iritaţia specifică la nivelul pielii.
Pentru a preveni pojarl poţi face un vaccin, care te va feri de virusul ce provoacă această boală.
Răceala
Răcelile nu apar numai pe timp de iarnă, ci şi în plină vară, ba chiar sunt mult mai sâcâitoare în sezonul cald. Pentru a te feri de răceală îmbracă-te adecvat, nu sta direct în bătaia aerului condiţionat dacă abia ai venit de afară şi eşti transpirată şi nu consuma în exces lichide răcite cu cuburi de gheaţă.
Iritaţiile apărute pe piele
Căldura, muşcăturile de insecte şi alergiile sunt factori ce cresc riscul apariţiei iritaţiilor la nivelul pielii în sezonul cald.
Pentru a preveni aceste iritaţii, ai grijă să foloseşti creme ce te feresc de insecte, dar şi să porţi haine confecţionate din materiale naturale.
Hepatita A
Apa şi alimentele contaminate cu virusul ARN reprezintă principalele căi de transmitere ale acestei boli. Primele simprome ale hepatitei A sunt oboseala, icterul, durerile abdominale, voma, dar şi durerile de cap ori febra.
Pentru prevenirea acestei boli, poţi apela la un vaccin. Măsurile de precauţie includ spălarea temeinică a mâinilor pe parcursul întregii zilei şi gătirea completă a alimentelor consumate.