Bomboane Ferrero Rocher home-made
Un deliciu cremos, excelent pentru orice iubitor de ciocolată.
3/4 cană alune de pădure, 1/4 cană quinoa, 1/4 cană smântână vegetală, 1/4 linguriță esență de vanilie, 1 vârf de sare, 1 lingură cacao, 1 cană și 1/2 chipsuri de ciocolată neagră, 2 linguri ulei de cocos, 16 curmale
1. Se încălzește cuptorul la 135 grade Celsius și se tapetează o tavă cu hârtie de copt, apoi se pun toate alunele în tavă și se lasă 15 minute la cuptor, până devin aurii și se simte mirosul și se decojesc ușor prin frecare.
2. Se mărunțește la blender 1/2 cană de alune coapte, până capătă consistența de făină.
3. Se adaugă în blender curmalele, sarea, pudra de cacao și esența de vanilie, apoi se mixează până se încheagă.
4. Se întinde compoziția obținută între două foi de copt apoi se taie în cercuri mici până se termină tot aluatul, după care se pune câte o alună în centrul fiecărui cerc.
5. Se încălzește smântâna și i se adaugă 1 cană chipsuri de ciocolată, apoi se amestecă până se topesc bucățelele și se dă crema obținută la frigider timp de 5 minute sau până când se întărește un pic.
6. Se pune o lingură din cremă peste fiecare alună coaptă din centrul bucăților de aluat și restul se păstrază pentru consum individual sau trufe.
7. Se lipesc marginile cercurilor, acoperind alunele și crema, apoi se finisează sub formă de bilă, în palmă.
8. Se trece fiecare bilă prin quinoa lăsată în prealabil în apă, până când este acoperită bine fiecare parte.
9. Se topesc restul chipsurilor de ciocolată și li se adaugă uleiul de cocos și restul de alune mărunțite, astfel se obține un sos de ciocolată neagră.
10. Se trec toate biluțele de ciocolată prin acest sos și se mai presară deasupra lor alune pisate, apoi se țin la frigider cel puțin 5 minute.
Articolul anterior Iaurt de casă cu compot de mere Articolul următor Negresă din trei ingrediente, fără coacere