Biscuiţi-brioşă cu banane şi turmeric
Acești biscuți sunt ușor de făcut și rapid de preparat. Potriviți pentru vegani și bazați pe ingrediente naturale sunt varianta cea mai sănătoasă de dulciuri făcute în casă.
1 vârf de sare, 1 lingură îndulcitor lichid, 1 linguriță esență de vanilie, 1 ceașcă apă, 2 linguri ulei vegetal, 2 linguri ghimbir ras, 2 linguri turmenic, 3 banane, 115 g caju, 200 g ovăz
1. Se amestecă toate ingredientele uscate (fără caju) și se combină cu bananele pisate cu ajutorul unei furculițe.
2. Se tapetează o tavă întinsă cu hârtie de copt și cu ajutorul unei linguri se toarnă forme rotunde din compoziția obținută.
3. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius și se coc biscuiții timp de 15 minute, până când prind o culoare maronie și se simte mirosul de banană caramelizată.
4. Se amestecă într-un blender caju-ul, îndulcitorul, esența de vanilie, uleiul și apa, după care se lasă timp de 5 minute la congelator, ca să se lege puțin.
5. Se pune din a doua compoziție peste biscuiții copți și se stropește cu puțină pudră de ghimbir sau turmenic, pentru aspect.
Tips: 1. Se pot face și sub formă de brioșe.
2. Se pot lipi câte doi biscuiți, pentur a face biscuiți cu cremă.
3. Se poate stropi cu sos de ciocolată, orice alt tip de sos sau se poate pune frișcă deasupra.