Brioşe cu afine
Se spune că brioșele sunt un mic dejun excelent cu lapte dulce, dar de fapt reprezintă o gustare și mai bună.
1 ou, 1 vârf de sare, 1 pliculeț zahăr vanilat, 2 linguri praf de copt, 100 g afine, 100 ml ulei, 180 ml lapte, 200 g zahăr, 250 g făină
1. Se amestecă laptele cu uleiul și oul într-un bol și în alt bol se amestecă zahărul, sarea, făina, praful de copt și zahărul vanilat.
2. Se toarnă amestecul lichid peste cel uscat și se amestecă cât să se mai vadă foarte puțin făina, apoi se adaugă afinele și se amestecă ușor până când nu se mai cunoaște făina.
3. Se preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius și se tapetează forme speciale de brioșe cu hârtie specială, apoi se umplu cu compoziție și se dau la cuptor pentru 20-30 minute. Se verifică consistența folosind o scobitoare, care ar trebui să iasă curată când brioșele sunt gata.
4. Se presară brioșele cu zahăr ornamental și se garnisesc cu afine.
Articolul anterior Smoothie cu ciocolată și banane Articolul următor Pâinea maimuţei