Brioşe cu vişine şi migdale
Dacă te-ai plictisit de clasica prăjitură cu vişine, te invităm să încerci o reţetă delicioasă de brioşe de sezon!
1 ceaşcă şi jumătate de făină, 1 ou, 1/2 ceaşcă de lapte, 1/4 ceaşcă de ulei, 1 linguriţă de esenţă de migdale, 1/2 ceaşcă de zahăr, 1 ceaşcă de vişine proaspete, 1 ceaşcă de fulgi de migdale
1. Curăţă vişinele de sâmburi şi încinge cuptorul.
2. Într-un bol mare, combină făina, zahărul, laptele, uleiul, oul şi esenţa de migdale.
3. În amestecul obţinut adaugi vişinele şi jumătate din fulgii de migdale.
4. Împarte amestecul în forme pentru brioşe, astfel încât să ocupe 2/3 din fiecare formă. Deasupra fiecărei forme presară în mod egal fulgii de migdale rămaşi şi un strop de zahăr, dacă doreşti.
5. Dă-le la cuptor pentru 20-25 de minute.
Pont: Pot fi servite şi calde, cu unt sau alături de un bol de cireşe.