Brioşe de sparanghel cu brânză
La micul dejun, prânz sau cină, aceste brioşe vor aduce zâmbetul pe buze celor dragi ţie - Iată cât de uşor de realizat este acest preparat!
12 beţe de sparanghel, 400 gr de făină, 200 gr de brânză gouda sau ementaler, 125 gr de unt, 1 legătură de arpagic proaspăt, tocat, 150 ml de lapte, 100 ml de iaurt, 1 linguriţă de muştar, 2 ouă, sare şi piper după gust
1. Încălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius.
2. Toacă tulpinile de sparanghel în bucăţi de 1 cm. Acoperă-le cu un praf de sare şi fierbe-le preţ de câteva minute. Pune apoi sparanghelul într-o strecurătoare şi trece-l pe sub jetul de apă rece de la chiuvetă. Lasă-l apoi să se scurgă.
3. Într-un bol, amestecă făina şi brânza rasă. Topeşte untul şi pune-l peste, apoi adaugă arpagicul, laptele, iaurtul, muştarul şi ouăle. Amestecă bine şi asezonează cu sare şi piper.
4. Incorporează bucăţile de sparanghel în compoziţia preparată.
5. Pune compoziţia în forme de brioşe pe care le vei introduce în cuptorul preîncălzit. Lasă-le să se coacă preţ de 30 de minute.
Poftă bună!