Brioşe de ou cu bacon
Pentru a prepara o omletă, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Sunt suficiente câteva ouă, puţină brânză, şuncă, lapte, câteva ierburi, sare şi piper. Dacă vrei să prepari o gustare suficientă pentru întreaga familie, trebuie doar să foloseşti o tavă pentru brioşe.
8 ouă, o mână de bacon, şuncă presată sau kaizer tăiat fâşii, o cană cu brânză dată pe răzătoarea mare, o ceapă, o cană cu lapte, jumătate de lingură de unt, o lingură de făină de grâu, verdeaţă, sare şi piper
1. Curăţă ceapa, toac-o mărunt şi căleşte-o bine într-o tigaie.
2. Adaugă baconul şi prăjeşte-l până devine auriu.
3. Între timp, bate bine ouăle cu laptele şi brânza, adaugă făina, un praf de sar şi unul de piper.
4. În tava pentru brioşe unsă cu unt, aşază în fiecare compartiment amestec de ceapa şi bacon, iar pe deasupra puţină brânză rasă şi verdeaţa preferată.
5. Umple compartimentele cu amestecul de ou cu lapte şi făină, după care bagă tava la cuptor pentru 7 - 8 minute sau până când brioşele de ou devin aurii.
Această gustare este ideală pentru momentele în care ai invitaţi la masă şi doreşti să uimeşti cu un aperitiv ingenios.
Poftă bună!
Sursa: OnePotChefShow
Articolul anterior Piept de pui cu avocado şi caşcaval Articolul următor Plăcintă cu vită, ciuperci şi ceapă caramelizată