Bruschete cu broccoli
Pâinea prăjită cu diverse toppinguri reprezintă mereu o atracție culinară, dar este mult mai sănătoasă făcută la cuptor.
1 baghetă ciabatta, 1 lingură ulei de măsline, 200 g broccoli, 2 mâini ciuperci, 1 cub unt, 2 căței usturoi, 200g brânză feta, 1 legătură pătrunjel, 1/4 linguriță piper, 1/2 linguriță sare
1. Se taie bagheta de ciabatta în jumătate, pe lungime, apoi fiecare parte în două și se ung bucățile obținute cu ulei de măsline, după care se pun pe grătarul încins, până când se rumenesc.
2. Se spală și desface bucata de broccoli pe fâșii, apoi se fierbe la abur, timp în care se sotează ciupercile în unt și se pune peste ele usturoiul pisat, după care se asezonează cu sare și piper.
3. Se amestecă bucățile de broccoli fiert cu ciupercile și se mai călesc un pic împreună, apoi se pun câte 2 linguri pe fiecare parte de pâine și deasupra acestui topping se pun frimituri de brânză feta.
4. Se bagă bruschetele la cuptor aproximativ 2 minute, până începe să se topească brânza, apoi se mănâncă imediat, cu frunze de pătrunjel deasupra.