Budincă de ciocolată și semințe de chia
O budincă perfectă pe post de mic dejun sau desert. Aceată rețetă vegană este simplă, nutritivă și accesibilă oricui.
6 linguri semințe de chia, 2 căni lapte de cocos, 2/3 cană zmeură congelată, 3 linguri praf de cacao, 2 lingurițe sirop de arțar, 1 lingură unt, 4 linguri iaurt de cocos
1. Se mixează bine semințele de chia cu laptele de cocos și se lasă la frigider peste noapte, iar dimineața se împarte budinca în două.
2. Se pune jumătate din budincă într-un blender, împreună cu 1/3 cană zmeură, 2 linguri praf de cacao și 1 linguriță sirop de arțar, apoi se mixează până capătă consistența unui mousse. Dacă această compoziție este prea uscată, se mai adaugă un pic de lapte de cocos.
3. Se topește untul la bain marie și când acesta s-a topit complet se adaugă restul de cacao și se amestecă până când devine capătă o textură cremoasă, iar dacă se dorește se mai poate adăuga îndulcitor, deși nu este neapărat necesar.
4. Se împarte zmeura rămasă în două pahare de sticlă, peste care se adaugă restul de budincă din semințe de chia, apoi se pune în mod egal mousse-ul de ciocolată.
5. Se pun câte 2 linguri iaurt de cocos peste budincă, câteva bucăți de zmeură și pentru un efect mai spectaculos se stropește totul cu un sos de ciocolată.