Budincă vegană de ciocolată
Budinca este un desert rafinat, dar simplu de făcut, iar această rețetă vegană este mai sățioasă și mai sănătoasă decât cea tradițională, realizată în mod normal cu lapte și ouă.
3 linguri amidon alimentar, 1/3 cană zahăr organic + 2 linguri, 1/4 cană pudră cacao, 1 vârf sare, 2 căni lapte de migdale neîndulcit, 1/3 cană chipsuri ornamentale de ciocolată, 1/2 linguriță esență de vanilie, 2 linguri apă rece
1. Se amestecă amidonul cu apa până se dizolvă și se lasă deoparte.
2. Se amestecă zahărul cu pudra de cacao și sarea într-o tigaie mică, pe foc mic, apoi se adaugă treptat laptele de migdale, amestecând continuu și se lasă pe foc până când deasupra lichidului se formează o pojghiță subțire, iar aceasta eliberează aburi, dar fără a fierbe, după care se îndepărtează de pe foc.
3. Se adaugă chipsurile de ciocolată, mișcând permanent tigaia, pentru a nu permite ciocolatei să se depună sau să se ardă, apoi se lasă tigaia deoparte timp de 3 minute, după care se se amestecă cu o spatulă de lemn până se încorporează ciocolata topită.
4. Se adaugă soluția de amidon și esența de vanilie până când se formează o substanță uniformă, apoi se pune din nou tigaia pe foc mediu, amestecând ocazional până se îngroașă un pic compoziția, deoarece se va îngroșa mai mult pe măsură ce se răcește.
5. Se transferă budinca în recipeintele de servire și se acoperă etanș cu o folie de platic, ca să nu formeze o pojghiță deasupra și se lasă așa la răcit timp de 20 minute, după care se dă 2 ore și jumate la frigider înainte de a fi consumată.