Budincă de ovăz, fără gluten
Această rețetă este perfectă pentru cei care au intoleranță la gluten, dar este foarte sănătoasă și pentru cei care preferă mâncarea în stil american.
1/2 linguriță sare kosher, 1 cană lapte integral, 1 cană apă, 1 linguriță esență de vanilie, 1 cană ovăz fără gluten
1. Se pun laptele și apa la fiert într-o cratiță, împreună cu sarea și esența de anilie.
2. Când amestecul ajunge la punctul de fierbere, se adaugă în ploaie ovăzul, în timp ce se amestecă continuu.
3. Când începe să fiarbă din nou, se dă focul foarte mic și se amestecă din când în când, ca să nu se lipească, până ce lichidul este absorbit complet de ovăzul devenit cremos, adică aproximativ 15 minute.
4. Se oprește focul și se acoperă cratița cu un capac, pentru cinci minute, ca să se poată absorbi tot lichidul.
5. Se pun porții mici in castroane și se ornează cu fructe proaspete, sirop de ciocolată, gem de vișine sau scorțișoară.
Tips: 1. Pentru varianta de post sau dacă nu este tolerat laptele de vacă, acesta poate fi înlocuit cu lapte de migdale sau soia.
2. În loc de esență de vanilie poate fi ras interiorul unei păstăi de vanilie.