Budincă de orez cremoasă
Vrei să îi bucuri pe cei dragi cu un desert gustos, sănătos şi simplu de făcut? Încearcă o budincă de orez cremoasă, ideală pentru serile reci de toamnă.
3/4 cană de orez, 2 căni de lapte, 1/3 cană de zahăr alb, 1/4 linguriţă de sare, 1 ou bătut, 2/3 ană de stafide, 1 lingură de unt, 1/2 linguriţă de esenţă de vanilie
1. Fierbe 1 cană şi jumătate de apă într-o oală. Pune orezul în apă. Lasă focul mic, acoperă oala şi fierbe orezul preţ de 20 de minute.
2. Într-o tigaie, pune orezul fiert, 1 1/2 cană de lapte, zahăr şi sare. Găteşte la foc mic preţ de 20 de minute, până când orezul capătă o textură cremoasă. Adaugă apoi şi 1/2 cana de lapte rămasă, oul bătut şi stafidele, amestecă bine şi găteşte preţ de 2 minute.
3. Ia oala de pe foc, adaugă untul şi esenţa de vanilie.
Poftă bună!