Reţetă vegană de negresă
O reţetă vegană de negresă atât de uşor de făcut. Fără coacere, foarte simplu, fără gluten, vegană cu adevărat.
1/4 ceaşcă sirop de arţar sau ciocolată, 1/2 ceaşcă + 2 linguri pudră de cacao neîndulcită, 1 vârf de sare, 1 cană şi jumătate de nuci, 2 linguriţe esenţă de vanilie , 2 linguriţe apă, 2 linguri ulei de floarea soarelui sau ulei de cocos topit, 2 căni şi jumătate de smochine fără sâmburi
1. Se amestecă la robotul de bucătărie sau cu mixer smochinele, nucile, 6 linguri rase de cacao, 1 linguriţă şi jumătate esenţă vanilie, 2 linguriţe apă şi sare, până devin o pastă omogenă.
2. Se întinde compoziţia într-o tavă potrivită ca dimensiune, tapetată cu hârtie de copt şi se apasă bine cu mâinile până când este întinsă uniform.
3. Într-un bol mediu, se amestecă restul de pudră de cacao, restul de esenţă de vanilie, siropul şi uleiul până când devin pastă. Se întinde această pastă peste cealaltă compoziţie apoi se bagă tava la frigider pentru cel puţin 2 ore.