Budincă de spanac
Spanacul este delicios dacă ştii să îl prepari, iar atunci când îl faci budincă, obţii mâncarea perfectă pentru o zi de primăvară. Cei de la fit-lifestyle.info au o reţetă ideală pentru persoanele care vor să se menţină în formă.
1 legătură ceapă verde, 2 oua, 1 kg spanac, 200 g brânză, sare şi piper după gust.
1. Într-o tigaie se încinge o linguriţă de ulei de cocos şi se adaugă spanacul.
Acesta se ţine pe foc aproximativ 3-4 minute, până când se înmoaie doar puţin, şi se pune deoparte.
2. Într-un castron se bat cele două ouă apoi se amestecă împreună cu brânza rasă, ceapa tocată mărunt, condimentele şi spanacul.
Se pot folosi diferite feluri de brânză ( caş, telemea de oaie, de vacă etc. ).
Dacă nu vă place foarte mult spanacul, vă recomandăm varianta cu branză de oaie. Astfel, gustul de spanac va fi eclipsat de cel al brânzei sărate.
3. Într-un vas de yena se toarnă compoziţia şi se dă la cuptorul încins pentru aproximativ 15 minute, până când se formează o crusta aurie deasupra.
4. După ce se răceşte, se poate scoate din vasul de yena, păstrandu-şi forma.
Articolul anterior Şniţel din cartof Articolul următor Varză a la Cluj