Cârnăciori în aluat foietaj
Toți musafirii vor fi impresionați de aceste pateuri simple și gustoase, care pot fi îmbogățite cu un pic de cașcaval sau alte ierburi aromate.
500 g aluat foietaj, făină, 1 ou, 16 cârnăciori de bere, sare, piper proaspăt măcinat, frunze de cimbru
1. Se încinge cuptorul la 200 grade Celsius (treapta 6), timp în care se presară făină pe masă și se desfășoară aluatul, apoi se întinde un pic cu făcălețul pentru a nu crește prea mult și a exploda.
2. Se taie dreptunghiul pe lungime, în jumătate, apoi ambele părți în câte 8 bucăți egale, cât să se obțină în total 16 pătrate.
3. Se bate oul, cu care se unge apoi un capăt al pătratelor, pe care se pune câte un cârnat de bere și se asezonează cu sare, piper și cimbru.
4. Se rulează cârnații și se pun la frigider timp de 20 minute, ca să se întărească aluatul, apoi se scot din frigider și se înțeapă pe alocuri suprafața acestora cu o scobitoare sau cu o furculiță.
5. Se ung cârnații în aluat cu oul rămas și se bagă la cuptor timp de 25-30 minute sau până când aluatul se face auriu, apoi se lasă un pic la răcit și se consumă pe post de aperitiv.