Varză de Bruxelles în pătură de aluat foietaj
Cea mai bună parte a acestei rețete nu este varza de Bruxelles, ci parmezanul care o înconjoară într-un deliciu cremos.
1/2 cană parmezan ras, 1 pachet aluat foietaj, 2 linguri ulei de măsline, 4 linguri unt nesărat, 32 verze mici de Bruxelles, 100 g prosciutto, sare, piper
1. Se preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius și se împrăștie varza de Bruxelles într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, după care se stropește cu uleiul și se asezonează cu sare și piper negru măcinat.
2. Se coc verzele până se rumenesc, devin arămii și moi, adică între 18-20 minute, dar se întorc o dată pe cealaltă parte, la jumătatea timpului de gătire, după care se scoate foaia de copt și se lasă verzele să se răcească.
3. Se întinde parmezanul ras pe o nouă foaie de copt, în strat uniform, apoi se pune deasupra foaia de aluat foietaj, care se întoarce și se pune sub formă de pătrat, presând orice parmezan care nu a intrat deja în ea.
4. Se întinde untul păstrat la temperatura camerei pe toată suprafața aluatului și se întind feliile subțiri de prosciutto astfel încât să acopere toată suprafața aluatului.
5. Se taie pătratul de aluat foietaj în jumătate, astfel încât să devină două dreptunghiuri, apoi fiecare dreptunghi în opt, pentru a scoate din ele câteva fâșii lungi, după care fiecare fâșie pe diagonală, încât să obțineți 32 de triunghiuri.
6. Se pune câte o varză mică de Bruxelles la capătul fiecărui triunghi și se rulează.
7. Se transferă fiecare rulou într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă spațiu între ele, fiindcă la căldură se vor umfla, apoi se ia tot parmezanul rămas sau scurs și se presară deasupra rulourilor.
8. Se dă tava la cuptor pentru aproximativ 17 minute, adică până când aluatul devine auriu și varza se înmoaie.