Somon în aluat foietaj
Consumul de somon are efecte benefice asupra organismului. Deşi mai scump decat media de pe piaţă, acesta place tuturor, pentru că are oase doar în şira spinării şi o culoare plăcută. Poate fi mâncat atât ca aperitiv cald cât şi ca fel principal şi reprezintă un adevărat deliciu în farfurie.
1 file de somon, 1 borcan cremă de brânză cu verdeţuri, 2 ouă, 5 frunze de spanac, 800g aluat foietaj (1 pachet dublu), muştar de Djon, piper, sare roz de Himalaya cu fulgi de chili
1. Se dă fileul de somon prin sare şi piper .
2. Se întinde o linguriţă de muştar pe una dintre diagonalele unei foi de aluat, deasupra se pun frunzele de spanac şi fileul de somon, peste care se aşază o lingură mare de cremă de brânză.
3. Se înconjoară fileul cu o pensulă muiată în ouale bătute, apoi se pune deasupra a doua foaie de aluat.
4. Se apasă bine cu o furculiţă, pe marginile somonului, astfel încât să se lipească cele două foi de aluat într-o formă de peşte.
5. Se decupează peştele, după care se unge cu ou batut şi se crestează forme de solzi.
6. Se aşază peştele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius, pentru 25 de minute sau până când aluatul se umflă şi devine maroniu.