Cartofi la cuptor cu fulgi de porumb
Această reţetă se numeşte Funeral Potatoes, adică Cartofi de Înmormântare, şi este originară din regiunea vestică a Statelor Unite. Un preparat tradiţional cu cartofi care se serveşte la parastasuri, mai ales în statul Utah. Credeam că ştim toate reţetele posibile cu cartofi dar ne-am înşelat. Trebuie să o încerci neapărat weekend-ul acesta!
900 de grame de cartofi tăiaţi rondele, jumătate de cană de unt, 2 căni supă de pui condensată, 1 cană smântână, jumătate de linguriţă sare, trei sferturi ceapă mărunţită, 1 linguriţă unt, 2 căni caşcaval ras, 1 cană jumătate fulgi de porumb zdrobiţi, 4 linguriţe unt topit
1. Se pune o linguriţă de unt în tigaie şi se rumeneşte ceapa uşor.
2. Se combină toate ingredientele, mai puţin fulgii de porumb şi cele 4 linguriţe de unt.
3. Se pune amestecul într-un vas de yena.
4. Se amestecă fulgii cu untul şi presară-i peste vasul plin de cartofi.
5. Se ţin cartofii la cuptor, la 170 grade Celsius, până se coc bine de tot.
Poftă bună!
Articolul anterior Piept de pui fraged, marinat în lămâie Articolul următor Fursecuri cu unt de arahide din 3 ingrediente