Lasagna cu ricotta şi cartofi
Lasagna este un preparat perfect atât pentru micul dejun, cât şi pentru cină, este gustoasă şi îţi satisface de îndată papilele gustative.
Lasagna: 3 cartofi mari, 3 - 4 linguri de ulei de măsline, un praf de sare, un praf de piper negru măcinat, zeama de la o lămâie, 340 de grame de brânză tofu, câteva frunze de busuioc, o lingură de oregano uscat, parmezan ras. Sos: jumătate de ceaşcă de ulei de măsline, busuioc, 2 căţei de usturoi, un praf de sare, un praf de piper negru, apă, 20 de grame de parmezan.
1. Încinge cuptorul la 190 de grade Celsius.
2. Pentru a prepara brânza ricotta, amestecă la blender tofu cu uleiul de măsline, sare, piperul, zeama de lămâie, busuiocul şi oregano, până când obţii o compoziţie consistentă cu bucăţele de busuioc prin ea.
3. Curăţă cartofii, spală-i şi taie-i felii subţiri.
4. În tava de copt unsă cu ulei de măsline, aşază un strat de felii de cartofi, unul de ricotta, iar apoi continuă cu feliile de cartofi şi crema de brânză rămasă, până finalizezi cu un ultim strat de cartofi.
5. Acoperă vasul cu o folie de aluminiu sau cu un capac şi bagă-l la copt pentru 50 de minute, apoi descoperă-l şi mai lasă-l la copt pentru 10 minute.
6. Cât timp laşi lasagna la cuptor, amestecă ingredientele pentru sos folosind blenderul. Mai exact, combină uleiul de măsline, câteva frunze de busuioc proaspăt şi doi căţei de usturoi, apoi parmezanul, sarea, piperul şi puţină apă.
7. Scoate lasagna de la cuptor şi las-o la răcit puţin, după care adaugă peste ea sosul.
Poftă bună!
Sursa: brightside.me Articolul anterior Tocană de vită cu legume Articolul următor Cele mai bune crutoane pentru salată sau supă cremă