Piure de cartofi cu bacon
Vrei să prepari ceva rapid şi să fie în acelaşi timp gustos şi hrănitor? Încearcă un piure de cartofi cu bacon.
4 cartofi roşii mai mari, 50 de grame de bacon, o cană cu lapte dulce, un cub de unt, sare şi piper.
1. Spală cartofii, curăţă-i şi apoi taie-i în 4. Umple o cratiţă cu apă şi pune un praf de sare în ea, iar atunci când dă în clocot pune feliile de cartofi în ea şi lasă-le să fiarbă pentru 20 - 25 de minute.
2. Strecoară cartofii, după care adaugă peste ei untul, laptele, sarea şi piperul (după gust) şi pasează-i bine.
3. Pune o tigaie la încins pe aragaz cu o lingură de ulei de măsline în ea şi prăjeşte baconul.
4. Aşază baconul pe un prosop de bucătărie să îndepărtezi excesul de grăsime, după care adaugă-l în piure şi amestecă bine cu o furculiţă.
Piureul de cartofi cu bacon este delicios în combinaţie cu o porţie de murături.
Poftă bună!