Caserolă de tăiței cu ton la cuptor
Dacă vrei ceva diferit pentru cină, dar nu ai ore întregi la dispoziție sau dacă pur și simplu ți-e poftă de pește, dar nu prea știi cum să-l gătești, poți opta pentru această caserolă de tăiței cu ton, pe care evident, nu trebuie s-o termini pe toată dintr-o-dată.
350 g tăiței fierți, 2 cești mazăre fiartă, 300 g supă vegetală, 1/2 cană lapte, 1 cană și 1/2 cheddar ras, 2 conserve ton mărunțit în ulei, 1/2 linguriță sare, piper negru proaspăt măcinat, 1 cană pesmet, 2 linguri unt topit
1. Se încinge cuptorul la 176 grade Celsius și se unge o tavă adâncă cu un pic de ulei, care se căptușește cu hârtie de copt, apoi se combină tățeii, mazărea, supa, laptele, cheddarul și tonul, se asezonează cu sare și piper, după care se întinde compoziția în tavă.
2. Se amestecă pesmetul cu untul și se pune deasupra compoziție din tavă, apoi se bagă cu totul la cuptor timp de 15-20 de minute, până când pesmetul se face maroniu.
Tips: În loc de pesmet cu unt se poate garnisi preparatul cu ceapă tăiată julienne și în loc de mazăre se poate pune un amestec de legume sau doar morcovi rași.