Macaroane la cuptor, cu brânză cheddar
O rețetă delicioasă de paste, insiprată din faimoasele Mac and Cheese ale americanilor
1/2 linguriță paprica, 1/2 cană ceapă galbenă, 1 frunză de dafin, 1 lingură pudră de muștar, 1 ou mare, 1 linguriță sare, 1 cană pesmet, 3 linguri făină, 3 căni lapte, 6 linguri unt, 250 g macaroane, 350 g cheddar, piper negru măcinat
1. Se preîncălzește cuptorul la 175 grade Celsius, timp în care se fierb macaroanele al dente într-o oală mare cu apă sărată.
2. Se topesc la foc mediu 3 linguri de unt într-o tigaie în care se adaugă făina și muștarul, care se amestecă continuu timp de 5 minute, pentru a nu se forma cocoloașe.
3. Se toarnă laptele în tigaia cu rântaș și se adaugă ceapa tocată mărunt, foaia de dafin și paprica, apoi se amestecă și după 10 minute se îndepărtează foaia de dafin.
4. Se adaugă oul, 3/4 din brânza cheddar și se asezonează cu sare și piper, apoi se garnisește cu restul de cheddar, după ce s-a oprit focul.
5. Se topește untul rămas într-o tigaie nouă și se adaugă în el pesmetul, care pe urmă se pune peste macaroane și întreaga compoziție se bagă timp de jumătate de oră la cuptor, iar când se scoate se mai lasă 5 minute la răcit.