Tăiței cu broccoli și unt de arahide
O mâncare ieftină și sănătoasă, delicioasă și plină de vitamine. Acest preparat te va satisface pe deplin și vei consuma puțin timp și puțini bani pregătindu-l.
200 g broccoli, 2 linguri ulei, 1 ardei gras roșu, 1 ardei gras galben, 1/2 legătură ceapă verde, 2 căței usturoi, 2 cm ghimbir, 1 ardei iute roșu, 2 linguri unt de arahide, 2 linguri sos de soia, 250 g tăiței din ouă
1. Se spală și se desface broccoli-ul, se spală și se curăță de semințe ardeii grași, se curăță și se taie feliuțe ceapa verde, se curăță și pisează usturoiul, se curăță ghimbirul și se fierb tăițeii conform instrucțiunilor de pe pachet.
2. Se încinge uleiul într-o tigaie wok sau o tigaie foarte mare și se călesc timp de 3 minute, pe foc mare, bucățile de broccoli împreună cu ardeii grași și ceapa verde.
3. Se adaugă usturoiul, ardeiul iute tocat și ghimbirul, apoi se amestecă continuu încă 2 minute.
4. Se amestecă într-un castron mic untul de arahide cu sosul de soia, apoi se toarnă în tigaie, amestecând până acoperă toate legumele.
5. Se pune conținutul tigăii peste tăițeii prefierți și se servește imediat.