Dacă vrei să îţi impresionezi iubitul de Valentine's Day cu un desert deosebit, încearcă şi tu reţeta de pişcoturi a Aidei Parascan, câştigătoarea trofeului "MasterChef". Uită de banalele bomboane de ciocolată sau de căpşunile date prin frişcă şi răsfaţă-ţi iubitul cu biscuiţii Savoiardi.
Pişcoturi de şampanie sau biscuiţii Savoiardi sunt un produs de patiserie uşor, de o consistenţă spongioasă şi casantă. Iar dacă pregăteşti o cină romantică de Valentine's Day, nu trebuie să îţi lipsească de pe masă sticla de şampanie.
Astfel, după ce vei prepara biscuiţii Savoiardi după reţeta semnată de Aida Parascan, câştigătoarea "MasterChef", poţi ciocni un pahar de şampanie alături de iubitul tău şi vă puteţi înmuia pişcoturile în acest spumant.
Biscuiţi Savoiardi
Ingrediente:
- 3 gălbenuşuri
- 50g zahăr pudră
- Vanilie
- Un praf de sare
- 3 albuşuri
- 50 g zahăr tos
- 130g făină
- 1 linguriţă miere
Mod de preparare:
1. Bateţi gălbenuşurile la bain-marie până devin spumă. Luaţi recipientul de pe foc, adăugaţi vanilia, zahărul pudră şi coaja de lămâie, continuând să bateţi.
2. Bateţi albuşurile spumă cu un praf de sare şi zahărul tos. Când au devenit o spumă densă, amestecaţi cu gălbenuşurile în mod delicat, alternând cu făină cernută, până când obţineţi un aluat omogen.
3. Puneţi compoziţia într-un poché (buzunar de patiserie). Turnaţi biscuţii în tavă şi coaceţi în cuptorul încălzit la 200 grade Celsius, timp de 10-12 minute.
Mai multe reţete de deserturi puteţi găsi în prima carte semnată de Aida Parascan, "Reţete petru suflet - Deserturi", pe care o puteţi găsi în toate magazinele Inmedio din Bucureşti şi din ţară.
Despre Aida Parascan
Mamă a trei copii, Aida Parascan, acum în vârstă de 34 de ani, a învăţat să gătească din adolescenţă, când a fost nevoită să îşi hrănească şi să aibă grijă de cei doi fraţi mai mici. Presa de la noi scria că tânăra s-a lăsat chiar şi de şcoală pentru acest lucru.
În 2013, Aida Parascan a fost desemnată câştigătoare a show-ului culinar MasterChef de la Pro TV şi a primit un cec de 50.000 de euro.