Chec pufos cu fructe uscate
Mai e puţin şi weekendul ne bate la uşă. Iată o reţetă delicioasă pentru toţi membrii familiei. Checul pufos cu fructe uscate este ideal cu un pahar cu lapte sau chiar şi cu o cană de ceai.
300 - 400 de grame de fructe uscate şi miez de nucă, 2 ouă, 6 linguri de zahăr brun, 6 linguri de făină de grâu, jumătate de lingură de praf de copt.
1. Taie fructele uscate în cubuleţe mici şi amestecă-le cu miezul de nucă rupt bucăţele cu mâna.
2. Bate ouăle bine de tot, după care adaugă amestecul de fructe, zahărul, făina şi praful de copt.
3. Amestecă ingredientele până obţii un aluat moale şi omogen, unge tava de copt cu unt şi toarnă în ea compoziţia.
4. Bagă prăjitura la cuptor la 180 de grade Celsius pentru 45 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
Poftă bună!
Sursa: chef-janette.livejournal.com Articolul anterior Cremă de zahăr ars cu dovleac Articolul următor Seminţe de dovleac dulci şi picante