Prăjitură cu biscuiţi şi budincă
Iată o reţetă simplă de prăjitură cu budincă şi biscuiţi.
2 plicuri de praf de budincă, arome diferite, 1.5 l de lapte , 12 linguri de zahăr, 4 plicuri de gelatină, biscuiţi populari.
1. În două vase separate, amestecă fiecare conţinut din plicurile de praf de budincă cu câte 6 linguri de zahăr şi 750 ml de lapte rece. Amestecă foarte bine până obţii o pastă omogenă şi pune compoziţia la fiert pentru a se îngroşa puţin.
2. Tot în două vase diferite, pune câte 2 plicuri de gelatină şi dizolv-o cu apă rece. Încălzeşte-o puţin, după care prima adaug-o peste un conţinut de budincă fiartă, pe care ulterior o dai la răcit, după care la fel trebuie să procedezi şi cu restul budincii şi cu gelatina din cel de-al doilea vas.
3. Într-o tavă sau într-o formă mai înaltă aşază un rând de biscuiţi peste care toarnă prima budincă preparată cu gelatină.
4. Dă tava la rece până se încheagă primul strat de budincă, apoi aşază un alt rând de biscuiţi. Toarnă şi cealaltă budincă peste biscuiţi şi acoperă cu un alt strat de biscuiţi.
5. Dă tava la rece pentru câteva ore, după care pudrează cu cacao sau glazurează cu ciocolată topită.
Poftă bună!