Pe principiul "Spune-mi la ce pofteşti şi îţi spun cât de uşor slăbeşti", medicul nutriţionist Mihaela Bilic ne explică astăzi că oamenii fac anumite alegeri alimentare în funcţie de un anumit profil psihologic.
De-a lungul carierei sale, Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriţionist, a observat că oamenii fac alegerile alimentare în funcţie de un anumit profil psihologic.
"Nu e întâmplător şi nici coincidenţă nu poate fi dacă problemele legate de siluetă vin "la pachet" cu alte trăsături: sensibilitate mărită, nemulţumire faţă de propria persoană, timiditate, perfecţionism, grija exagerată faţă de cei din jur (în detrimentul tău), incapacitatea de a te bucura şi vedea calităţile/talentele personale", subliniază nutriţionista.
Specialista vorbeşte de o altă asociere interesantă: "Cine preferă gustul dulce e mai pofticios şi slăbeşte mai greu, în timp ce adepţii gustului sărat se disciplinează mai uşor şi slăbesc repede dacă reduc porţiile. Mai grav e pentru bărbaţii cu slăbiciune pentru dulciuri, ei vor fi nevoiţi să-şi supravegheze permanent dieta, ca şi noi, femeile."
Un alt exemplu menţionat de Mihaela Bilic este că "Cei care preferă brânzeturile slăbesc greu şi se îngraşă repede, în timp ce iubitorii de carne au mai puţine fantezii culinare şi îşi păstrează silueta mai uşor. "
De asemenea, cel care iubeşte gusturile puternice şi aromele diferite va fi condamnat să se abţină mereu de la mâncare, în timp ce persoanele care preferă alimentele uşor fade, cu gust neutru, se vor chinui mereu să se îngraşe, atrage atenţia medicul nutriţionist.
Un ultim exemplu despre cât de multe lucruri spune mâncarea despre noi este: "Tot o coincidenţă amuzantă e şi faptul că iubitorii de ceai sunt de obicei normoponderali, în timp ce consumatorii de cafea se cam luptă cu kilogramele. Asocierea cu fumatul nu se ia în calcul pentru că, se ştie, ţigara arde calorii", concluzionează Mihaela Bilic pe pagina oficială de Facebook.