Medicul nutriţionist Mihaela Bilic vorbeşte astăzi despre usturoi şi leurdă. Toată lumea ştie că usturoiul este un aliat de bază atunci când ne confruntăm cu răceala şi gripa, însă frunzele de usturoi au efect de detoxifiere.
"Despre usturoi toată lumea ştie cât e de sănătos. Are proprietăţi antifungice şi antivirale (omoară ciupercile, bacteriile şi viruşii), creşte imunitatea şi ne protejează de cancer (efect anti tumoral). Tot usturoiul scade colesterolul din sânge, are efect de detoxifiere şi de reglare a metabolismului.
Toate bune, dar ce te faci cu mirosul şi cu arsurile/indigestia de care se plâng unele persoane? Ei bine, acum e momentul pentru o cură de usturoi din simplu motiv că usturoiul verde nu are aceste inconveniente. Pline de fibre şi de apă, tulpinile de usturoi accelerează digestia şi pot fi consumate şi de persoanele cu sensibilitate digestivă.
Frunzele de leurdă sunt şi ele o formă "uşoară" de usturoi şi au avantajul că pot fi mâncate crude, ca salată. Dacă tot e primăvară şi tot e anotimpul detox, puneţi şi usturoi din belşug pe masa voastră!", a scris nutriţionista Mihaela Bilic pe pagina oficială de Facebook.