Pentru că ne aflăm în Postul Crăciunului, nutriţionista ne oferă câteva sfaturi pentru zilele cu dezlegare la peşte.
Chiar dacă alte tipuri de carne nu sunt permise în zilele cu dezlegare, asta nu înseamnă că nu te poţi bucura de o serie de preparate delicioase şi sănătoase.
Mihaela Bilic ne spune, aşadar, că în post putem folosi carnea de peşte ca pretext pentru legume.
"Niciodată nu mâncăm suficiente legume, chiar dacă ne spun nutritioniştii:) Ar fi ideal să le ronţăim aşa crude, ca pe fructe sau, şi mai bine, în loc de fructe. Eu una pot mânca legume cu ceva, goale nu prea merg.
Astăzi m-am folosit de peşte pe post de mezeluri, am făcut sandvişuri cu peşte afumat pe bucăţele mici de pâine şi am mâncat legume din greu. În 2 reprize la prânz şi seara am dat gata 100g somon afumat, 3 ardei graşi coloraţi diferit şi 2 castraveţi.", a mărturisit medicul nutriţionist pe pagina oficială de Facebook.
În plus, carnea de peşte are numeroase beneficii. "Pentru că peştele are gust puternic nu-ţi trebuie mult, se umple stomacul cu fibrele şi apa din legume, te simţi sătul şi sănătos... că nu se întâmplă în fiecare zi să ai în dieta Omega 3 cu antioxidanţi şi fitonutrienţi de 3 culori", a mai scris nutriţionista Mihaela Bilic.