Dacă te doare capul a doua zi după ce ai băut foarte mult și vrei să scapi repede de simptomele mahmurelii, încearcă aceste remedii.
1. Apa te salvează
Corpul uman este format din aproximativ 60% apă, deci acest lichid este esențial pentru detoxifierea organismului și întărirea sistemului imunitar. Apa acționează ca un agent detoxifiant și când cineva bea foarte multă, celulele lucrează mai bine, pentru că ea hidratează și previne greața și palpitațiile. În plus, când te duci la toaletă mai des, elimini mai repede alcoolul din organism.
2. Alte băuturi
Corpul tău are nevoie și de alte lichide pentru a preîntâmpina deshidratarea și a intensifica activitatea electroliților, care se găsesc în urină și sânge și echilibrează PH-ul, pentru a putea mișca nutrienții prin intermediul celulelor și a elimina deșeurile. Cea mai bună metodă de a căpăta mai mulți electroliți este să consumi o băutură din lămâie, sare, zahăr, apă de cocos și alte soluții saline rehidratante.
3. Spală cu grăsime
Studiile au dovedit că înainte de a consuma alcool sau a merge la o petrecere, cineva trebuie să mănânce ceva gras, astfel încât alcoolul să fie absorbit mai repede și simptomele mahmurelii să fie mai blânde. Dacă nu-ți place să mănânci gras, poți consuma o lingură de ulei de măsline sau unt de arahide, brânză sau ciocolată neagră sau un supliment alimentar sub formă de capsulă.
4. Zahăr și fructoză
S-a dovedit că dacă alături de alcool consumi zahăr sau fructoză, reduci dramatic simptomele mahmurelii, dar aceste produse trebuie consumate împreună cu alcoolul, nu înainte, pentru că zahărul se absoarbe foarte repede.
5. Ghimbirul este soluția
Conform cercetărilor, consumul de ghimbir înainte sau după alcool te face să te simți mai bine, deoarece acesta luptă împotriva gastritelor, a senzației de greață și a celei de vomă. Ghimbirul căptușește stomacul cu o membrană protectoare și întărește sistemul imunitar, fiind bogat în magneziu, zinc și crom, care îmbunătățește circulația și combate inflamațiile.
6 alimente care țin mahmureala la distanță
- Banane - acestea sunt bogate în potasiu și deblochează eliminarea hormonilor care fuseseră blocați de alcool.
- Pepene verde - pepenele verde este bogat în amino acizi care facilitează circulația sângelui și relaxează mușchii.
- Avocado - combate senzația de greață și vomă mai ales dacă este consumat imedat după alcool.
- Afine - ajută la diminuarea inflamațiilor.
- Sparanghel - întreține sănătatea ficatului și atenuează efectele alcoolului asupra organismului.
- Ceai verde - este una dintre cele mai bune băuturi detoxifiante.
Băutură după băutură
Pare absurd, dar este una dintre cele mai bune modalități de a combate mahmureala: dacă te-ai îmbătat într-o seară, în dimineața următoare poți bea un shot de tărie, deoarece corpul se adaptează din nou la alcool. Atenție însă cu această metodă, deoarece poate crea dependență.
Simptomele mahmurelii
Mahmureala apare după consumul masiv de alcool, de obicei a doua zi dimineața și intensitatea simptomelor depinde în funcție de cantitatea de alcool consumată. Cele mai des întâlnite simptome sunt:
- somnolență;
- dureri de cap;
- greață și stomac deranjat;
- oboseală;
- schimbarea stărilor de dispoziție;
- anxietate și depresie;
- sensibilitate la sunete și lumină;
- crampe musculare;
- tremurat;
- palpitații.
Cauzele mahmurelii
- alcoolul dilată vasele de sânge și provoacă dureri de cap;
- chiar dacă lichiorul te ajută să adormi, somnul este unul superficial;
- acidul din stomac este mai mult decât de obicei și de aici apare greața, senzația de vomă și durerile abdominale;
- aloolul te face să nu te mai concentrezi bine și să nu mai ai poftă de mâncare;
- alcoolul crește glicemia;
- lichiorul cauzează deshidratare și greață.