Sezonul de vară este sinonim cu savurarea legumelor și fructelor, iar printre acestea se numără roșiile. Dacă te-ai plictisit de salata clasică de roșii, îți propunem această supă delicioasă, cu avocado și castravete.
- 3 castraveți mari reci ( 900 g)
- zeama de la o lămâie sau după gust
- 2 fructe de avocado coapte
- 4 linguri iaurt grecesc(10% grăsime)
- puțîn sos tabasco (pastă de ardei iute)
- 1 ceapă mică roșie tocată fin
- 1 roșie fără semințe, tocată mărunt
- ulei de măsline
- 3-4 frunze de busuioc tăiate fâșii fine
Curăță castraveții de coajă, taie-i în sferturi pe lungime și scoate semințele. Păstrează un sfert de castravete pentru ornat, iar restul taie-l în bucăți mari și pune-l în robot sau blender cu jumătate din zeamă de lămâie .
Pasează până obții un piure.
Taie avocado în două, scoate samburii și curată-i. Păstrează o jumătate pentru ornat iar restul pune în blender peste piureul de castravete, împreună cu iaurtul, sosul tabasco și uleiul de măsline ( 2 linguri).
Mixează până devine compoziția cremoasa. Condimentează cu sare și piper și mai pune zeamă de lămâie ( dacă mai vrei). Ține piureul la rece până la servire, potrivit garbo.ro.
Între timp, t aie cubulețe mici jumătatea de avocado, bucată de castravete, ceapă roșie, roșia și pune-le într-un bol. Stropește cu ulei de măsline și presară busuioc.
Gustă supa rece și potrivește de condimente. Dacă este prea groasă adaugă puțină apă rece. Toarnă supa în castroane reci și decorează cu mixul de legume mărunțite și ulei de măsline .