În acest articol vei găsi răspunsurile la cele mai frecvente întrebări despre nutriție.
1. Energie instant
Energia depinde de tipul alimentelor consumate, drept pentru care orezul brun, mierea și ouăle sunt alimente de bază dacă vrei să rămâi activă. Dacă ai însă nevoie de un imbold instantaneu, nu trebuie să dai iama în raftul cu energizantele care conțin mult zahăr și cafeină, care îți vor oferi doar iluzia de energie. Mai bine mănânci un măr, care te va face să te simți mai bine.
2. Mâncare ce nu crește colesterolul
Colesterolul este uneori bun și totul depinde de tipul grăsimii pe care o conține mâncarea. Produse precum untul, cârnații, ciocolata cu lapte și caramelele sunt pline de grăsime saturată ce crește nivelul coresterolului rău, în timp ce lintea, cerealele integrale, fasolea și nucile nesărate ajută la scăderea nivelului de colesterol. Pe de altă parte, în ciuda faptului că sunt bogate în colesterol, ouăle, creveții și ficatul sunt benefice pentru organism, iar iaurtul și alte produse lactate sunt inofensive pentru un organism sănătos, dar trebuie consumate cu măsură de către cei care suferă de diverse afecțiuni.
3. Gluten
Numai o mică parte din populația lumii are intoleranță la gluten și aproximativ 90% dintre oameni pot consuma liniștiți făină și alte produse care conțin această substanță.
4. Super alimente
Nu există un produs anume care să te mențină de unul singur sănătoasă și dacă ai o dietă echilibrată, vei prelua toți nutrienții necesari din diverse combinații alimentare. Pe de altă parte, există anumite produse care conțin ceva mai multe substanțe benefice, printre care spanacul, brocoli, afinele, năutul, lintea, mazărea, salata, piersicile și nucile sunt considerate a fi foarte sănătoase. Aceste alimente ar trebui incluse oricum în meniul tău.
5. Pâine
Pâinea proaspăt scoasă din cuptor este o plăcere nevinovată. Poți mânca oricând pâine de orice fel, deoarece diferența calorică este neglijabilă, dar n-ar trebui rotuși să devină o parte prea importantă din meniul tău.
6. Carbohidrați
O dietă sănătoasă este imposibilă fără carbohidrați, deoarece orice plantă utilă conține carbohidrați. Ar trebui, ce-i drept, să excluzi alimentele bogate în zahăr, deoarece acestea conțin grăsimi, sodiu și alte ingrediente periculoase. Carbohidrații în sine nu sunt nocivi ci reprezintă doar o mare parte din mâncarea de tip junk-food.
7. Detoxifierea
Organismul uman se curăță singur zilnic, iar cel mai bun mod în care îl poți ajuta este prin menținerea unei diete sănătoase, a efectuării regulate de exerciții fizice și prin eliminarea tutunului.
8. Compoziția produselor
Cele mai bune produse au doar un ingredient, dar când alegi ceva complex fii atentă la cantitatea de chimicale, zahăr, ulei și sare, pentru că acestea formează un cocktail periculos.
9. Poți mânca aceleași produse zilnic
Dacă menții o dietă echilibrată, atunci poți mânca liniștită, zilnic, aceleași produse, respectiv aceleași feluri de mâncare. Cu toate acestea, merită să diversifici din când în când ingredientele, ca să nu te plictisești și să experimentezi mai multe arome.
10. Grăsimi
Grăsimile bune sunt conținute de nuci, semințe, măsline, avocado, ulei de măsline și fructe de mare, deci ține minte să diminuezi cantitatea de grăsimi saturate aflate în alimentele nesănătoase și să le înlocuiești cu acestea.
Ce să mănânci ca să fii sănătoasă și frumoasă
În ultima vreme a crescut foarte mult interesul pentru mâncarea sănătoasă și întrebări de genul „ce să mâncăm ca să slăbim”, „unde găsim alimente bio” și „cum eliminăm zahărul din alimentație” au câştigat din ce în ce mai mult teren.