Câteva alimente bune după ce ai născut, pentru a-ţi menţine organismul în formă:
1. Fulgi de ovăz - Sunt o sursă de carbohidraţi şi proteine excelentă. În plus, îţi dau un sentiment de saţietate mai îndelungat. Fulgii de ovăz sunt buni şi pentru lactaţie în perioada în care alăptezi.
2. Nuci şi alune - Sunt o sursă ideală de grăsimi sănătoase şi proteine. Pe post de gustare, nucile şi alunele îţi oferă acel surplus de energie de care ai nevoie, fără prea mari bătăi de cap. Unde mai pui că îţi susţin metabolismul şi stimulează lactaţia.
3. Unturi de nuci şi alune - Untul de arahide, untul de migdale şi unturile obţinute din orice fel de nuci şi alune ar trebui să le ai mereu la îndemână. Acompaniate de o felie de pâine integrală, te scapă rapid de foame şi menţin senzaţia de saţietate pe parcursul zilei.
4. Pâine integrală - Adaugă o felie sau două de pâine integrală la micul dejun, prânz sau cină şi vei obţine un meniu mult mai săţios, cât ai clipi.
5. Iaurt grecesc simplu - Îl poţi consuma la micul dejun pentru un plus de proteine, sau pe post de gustare când simţi că nu mai ai energie.
6. Ouă - Sunt versatile şi se gătesc într-un timp foarte scurt. În plus, ouăle conţin nutrienţi şi vitamine care ajută la recuperarea după naştere.
7. Hummus - O altă sursă de proteine, fibre şi grăsimi sănătoase, având în compoziţie năut, pastă de susan (tahini) şi ulei de măsline, hummusul se combină de minune cu pâinea integrală sau cu o mână de crackers, pentru o gustare rapidă şi delicioasă. Desigur, dacă nu îţi place pasta de năut, poţi folosi boabele prefierte de năut în salate.
8. Fructe şi legume congelate - Când numai de curăţat şi preparat legume proaspete nu ai timp, o pungă de legume sau fructe congelate este soluţia salvatoare. În doi timpi şi trei mişcări poţi avea un smoothie delicios sau o mâncărică de legume dezgheţate rapid la microunde.
9. Cartofi dulci - Sunt o sursă de carbohidraţi complecşi, acompaniaţi de numeroşi nutrienţi, printre care vitamina A, care se transmite prin laptele matern, întărind atât sistemul imunitar al mamei, cât şi pe cel al copilului.
10. Mere - Poţi să le combini cu unt de arahide şi obţii un amestec ideal de proteine, grăsimi şi carbohidraţi.
11. Fasole prefiartă - Boabele de fasole sunt bogate în fibre şi te vor ajuta să ai tranzit intestinal optim, ceea ce este de dorit atât în cazul unei naşteri naturale, cât şi în cazul în care ai născut prin cezariană. În plus, fasolea este şi o sursă alternativă excelentă de proteine, aşa că o poţi adăuga în aproape orice preparat pentru un plus de nutrienţi esenţiali.
Te-ar putea interesa şi: Slăbeşte sănătos după naştere - Dieta ideală în timpul alăptării