Apa este esenţială pentru hidratarea corespunzătoare a corpului, mai ales pe timpul verii. Tocmai de aceea azi îţi explicăm pe larg ce se întâmplă în corpul tău atunci când bei apă imediat ce te-ai trezit.
Care este cel mai bun mod prin care îţi poţi hidrata corpul?
Înainte de toate, îţi oferim drept exemplu poporul japonez, deorece femeile japoneze par să se confrunte cu mai puţine probleme de sănătate. Acest lucru nu este o coincidenţă, deoarece sunt extrem de rare femeile din Japonia care se confruntă cu probleme de greutate corporală. Iar astăzi îţi vom dezvălui "secretul" japonezelor şi îţi explicăm de ce trebuie să încerci să aplici acest principiu în viaţa ta de zi cu zi pentru a-ţi îmbunătăţi starea generală de sănătate.
Unul dintre lucrurile pe care japonezii nu uită niciodată să îl facă imediat ce s-au trezit dimineaţa este să bea apă pe stomacul gol.
Consumul de apă – primul lucru pe care ar trebui să îl faci dimineaţa – este o rutină foarte eficientă de vindecare deoarece creează un mediu stimulator în interiorul corpului, pentru eliminarea multor boli.
Oamenii de ştiinţă au studiat acest "ritual matinal" aparent neimportant şi au ajuns în mod unanim la concluzia că, dacă bei apă pe stomacul gol, acest obicei ameliorează diverse probleme de sănătate, cum ar fi: tensiunea arterială, bolile cardiovasculare, gastrita, problemele renale, hemoroizii şi epilepsia.
De asemenea, apa consumată dimineaţa pe stomacul gol îmbunătăţeşte starea generală a ochilor şi ajută în privinţa afecţiunilor de la nivelul uterului, tulburărilor menstruale şi în cazul multor alte boli.
Prin urmare, principalul lucru pe care trebuie să îl ai în vedere este să încerci şi să incluzi această terapie simplă cu apă în rutina ta de dimineaţă.
Iată cum poţi începe să aplici regula paharului cu apă consumat dimineaţa, pe stomacul gol.
În diecare dimineaţă, atunci când te trezeşti şi te dai jos din pat, primul lucru pe care ar trebui să îl faci este să bei aproximativ 640 ml de apă.
În următoarele 45 de minute, nu consuma niciun fel de alimente sau alte lichide. În loc de mâncare şi băuturi, continuă să faci alte lucruri pe care le respecţi dimineaţa, cum ar fi să îţi pregăteşti mapa pentru birou sau să îţi pregăteşti copiii să meargă la şcoală. Abia după 45 de minute poţi să începi să mănânci micul dejun tău obişnuit.
- Consumul de apă rece îţi poate accelera metabolismul şi poate arde caloriile. Efectele crescute ale metabolismului încep la aproximativ 10 minute după ce ai băut apa şi ating vârful maxim la 30-40 de minute după ce ai băut cantitatea recomandată de apă.
- Dacă bei 2 pahare cu apă (a câte 240 ml) înainte de micul dejun, prânz sau cină (în timp ce micşorezi porţiile de mâncare dacă ţii dietă) te va ajuta să pierzi în greutate şi va ţine kilogramele la distanţă cel puţin un an, potrivit cercetărilor.
- Cercetătorii estimează că în decursul unui an, o persoană care şi-a crescut consumul de apă până la 1,5 litri pe zi ar trebui să ardă cu 17.400 calorii mai mult, pentru o pierdere în greutate de aproximativ 2,3 kilograme.
- Ar trebui să bei doar apă! Sursa numărul 1 de calorii în exces din dieta unei persoane sunt băuturile bazate pe zahăr, cum ar fi sucurile răcoritoare carbogazoase şi sucurile de fructe.
Atenţie! Persoanele în vârstă şi oamenii care suferă de anumite boli - şi care nu pot să bea 3 pahare cu apă pe stomacul gol – ar trebui să reducă cantitatea de apă la acea cantitate pe care corpul lor o poate accepta şi ar trebui să încerce să adapteze sistemul lor, treptat, pentru a atinge nivelul recomandat pentru consum, care este de 640 ml de apă.
Dacă reuşeşti să aplici această practică japoneză, după o anumită perioadă de timp vei începe să observi primele semne de îmbunătăţire a parametrilor de sănătate. De asemenea, vei începe să te simţi mult mai energizată decât erai înainte.
SETEA: Nu ignora semnalele pe care ţi le transmite corpul tău
Pentru a te bucura de o stare de sănătate mai bună pe termen lung, ai mare grijă la efectele deshidratării asupra corpului tău. Hidratează-te în mod corect, încă de la primele ore ale dimineţii, şi nu uita să bei apa pe stomacul gol.
Atunci când corpul tău are simptome secundare ale deshidratării, acestea uneori pot provoca o confuzie. Mulţi medici interpretează greşit, de cele mai multe ori, aceste simptome secundare şi le confundă cu boli care nu au legătură cu deshidratarea corpului.
Printre aceste boli şi afecţiuni se numără: artrita reumatoidă, angina, migrena şi durerile de cap, colita, constipaţia, hipertensiunea, anemia, obezitatea, sinuzita, tuberculoza pulmonară, astmul, pietrele la rinichi, diabetul, menstruaţia neregulată, leucemia, cancerul uterin, cancerul mamar. Sursa.