Ceapa roşie este un puternic antibiotic natural. Încearcă să mănânci cât de multă ceapă roşie poţi într-o perioadă de 3 zile, iar noi îţi spunem de ce merită să faci asta.
1. Cavitatea bucală
Prin mestecarea unei cantităţi oarecare de ceapă roşie, timp de 3-8 minute zilnic, mucoasa din gură va deveni complet sterilă.
2. Glandele endocrine
Ceapa roşie accelerează funcţia glandei tiroide şi a pancreasului, iar în acelaşi timp intensifică şi reglează secreţia de hormoni.
3. Organele respiratorii
Această legumă puternică te ajută enorm, în sensul că îţi calmează tusea, accelerează expectoraţia (secreţie a căilor respiratorii, eliminată prin tuse) şi ajută în tratarea unor boli sau afecţiuni precum: răguşeală, gripă, dureri în gât, pneumonie, bronşită şi astm.
4. Intestine
Ceapa roşie previne dezvoltarea microorganismelor dăunătoare din flora intestinală, protejează mucoasa intestinală şi calmează inflamarea mucoasei intestinale.
5. Digestie
Ceapa roşie stimulează apetitul, accelerează şi reglează digestia, îndepărtează orice obstacole care apar în procesul de digestie, precum constipaţia şi balonarea.
6. Rinichi
Ceapa roşie stimulează rinichii şi excreţia (eliminarea urinei) şi ajută în tratarea inflamaţiei la nivelul rinichilor şi vezicii urinare.
7. Oase şi articulaţii
Ceapa roşie accelerează excreţia apei şi toxinelor din corp, ajutând astfel în tratarea artritei reumatoide şi gutei. Sursa.