Una dintre cele mai bune combinaţii pentru micul dejun este alcătuită din seminţe de chia şi ovăz. Aceste două ingrediente sunt nutritive, benefice pentru sănătatea ta şi îţi pot oferi suficientă energie pe parcursul zilei. Mai mult, seminţele de chia şi fulgii de ovăz stimulează scăderea în greutate şi te pot ajuta să arzi grăsimea depusă pe abdomen.
Reţeta este simplă, dacă vrei să prepari şi tu un mic dejun cu ovăz şi seminţe de chia
Acest "elixir" poate fi cel mai delicios, nutritiv şi hrănitor mic dejun pe care l-ai preparat vreodată. Din ingredientele de mai jos vei face 2 porţii.
Ingrediente:
- 1 cană fulgi de ovăz
- 500 ml de apă
- 2 linguriţe vanilie
- 1 linguriţă pudră de scorţişoară
- 2 linguri de miere
- 1 vârf de cuţit de sare de mare
- 4 linguri de seminţe de chia
Mod de preparare:
- Se adaugă apa, scorţişoara şi vanilia într-o oală şi se pune la fiert. Odată ce începe să fiarbă, dă aragazul la foc mic şi adaugă ovăzul.
- Lasă totul să fiarbă timp de 5 minute şi pune amestecul deoparte.
- Acoperă oala şi las-o aşa, timp de 5 minute, la înmuiat.
- Adaugă mierea şi apoi sarea şi amestecă totul bine.
- Toarnă amestecul într-un castron cât este cald încă, iar apoi adaugă seminţele de chia. Amestecă totul şi bucură-te de un mic dejun care îţi va da multă energie pe parcursul zilei.
- De asemenea, ai putea să adaugi câteva fructe, după gust, cum ar fi bananele, căpşunele, merele sau poţi mânca amestecul ca atare, fără niciun fruct.
Beneficiile ovăzului şi seminţelor de chia
Ovăzul - Fulgii de ovăz sunt bogaţi în beta-glucan, o fibră solubilă care este benefică în mai multe moduri pentru organismul tău. Fibra aceasta reglează nivelul glicemiei, scade nivelul colesterolului "rău" şi îmbunătăţeşte sănătatea sistemului cardiovascular, dacă fulgii de ovăz pisaţi sunt consumaţi în mod frecvent. Mai mult, fulgii de ovăz abundă în proteine, fibre şi minerale.
Seminţele de chia: Sunt o sursă bogată de Omega-3 şi Omega-6 şi conţin mai mult calciu decât laptele şi alte produse lactate. De asemenea, seminţele de chia contribuie la sănătatea sistemului cardiovascular, scad nivelul colesterolului din sânge şi au proprietăţi antiinflamatorii şi antioxidante. Seminţele de chia au, totodată, proprietăţi regenerative, care le fac extrem de benefice în cazul persoanelor care suferă de artrită şi în cazul atleţilor de mare performanţă. Sursa.