Pentru a decongela carnea, cei mai mulţi lasă carnea îngheţată afară, pe bufetul din bucătărie. După ce că e un proces destul de încet, nu este nici sigur, spune expertul culinar.
"Dacă ai de gând să laşi jumătate din zi carnea afară, la dezgheţat, nu prea sună ademenitor pentru că ştii că se va altera şi se va strica."
Cea mai bună metodă de a decongela puiul este să-l pui în apă rece. Cufundă puiul congelat într-un bol cu apă rece şi lasă-l în chiuvetă. Porneşte robinetul şi lasă apa rece să curgă peste puiul ambalat.
"Chiar dacă apa este rece, tot topeşte mai repede decât aerul. Apa acţionează de patru ori mai rapid."
Deşi ai fi tentată să foloseşti apă caldă pentru a accelera decongelarea, Potter ne avertizează să nu facem acest lucru. "Va găti puiul şi va contribui, de asemenea, la unele lucruri legate de temperatură pe care vrei să le eviţi."