Ingrediente necesare:
- 2 conserve cu boabe de fasole
- 1 cățel de usturoi
- 2 linguri cu ulei de măsline
- sare
- piper negru, proaspăt măcinat
- cimbru proaspăt sau uscat
- 1 ceapă, tăiată mărunt
- 1 linguriță cu boia ( de preferat afumată)
- 3-4 linguri cu bulion
- 2-3 linguri cu ulei
Mod de preparare:
În cazul în care vrei o variantă rapidă și simplă pentru a obține o fasole bătută delicioasă poți să apelezi la boabele din conserve care sunt gata fierte. Acest lucru va scurta procesul de înmuiere peste noapte a fasolei și fierberea ei în mai multe ape.
Pune în robotul de bucătărie boabele de fasole, 1 cățel de usturoi, uleiul de măsline, sare, piper, cimbru, puțină apă din conservă și mixeaxă până când obții o pastă cremoasă.
Ceapa se călește în ulei, iar apoi se adaugă boiaua afumată și bulionul, potrivit eva.ro.
Se combina fasolea cu amestecul de ceapă caramelizată pentru a obține cea mai simplă rețetă de fasole bătută.