Pite cu ton, fasole și măsline
O combinație excelentă între bucătăria marocană, indiană, mexicană și arăbească, ce îți va delecta papilele gustative cu panoplia de arome.
1 conservă boabe de fasole albă, 6 roșii uscate, 4 linguri ulei de măsline extravirgin plus pentru uns pitele, 1 lingură oțet alb, 1/2 linguriță usturoi granulat, sare, 1 conservă ton în ulei, 1/2 cană mix de măsline, 1/2 cană ardei gras roșu, 1 vârf paprika, piper negru proaspăt măcinat, 4 pite, 2 linguri apă
1. Se scurg boabele de fasole și 4 dintre roșiile uscate, apoi se amestecă cu 2 linguri ulei, 2 linguri apă, oțetul, usturoiul granulat și 1/2 linguriță sare, până când se formează o pastă omogenă.
2. Se feliază subțire roșiile rămase și se amestecă ușor cu tonul, măslinele feliate, ardeiul gras tras la grătar, restul de ulei, paprika și puțin piper.
3. Se încălzește o tigaie medie pe foc potrivit și se ung pitele cu puțin ulei pe o parte, cu care se pun în jos, pe rând, în tigaie, până când capătă mici pete închise la culoare, adică aproximativ 1 minut, apoi se pune fiecare pită pe câte o farfurie, cu partea prăjită în sus.
4. Se pune un pic din amestecul de fasole pe fiecare pită, apoi se pune și din combinația cu ton, peste care se presară puțin ulei și piper.