Piept de pui cu roșii cherry și fasole boabe
Foarte gustos, rapid și ușor de preparat, piept de pui cu roșii și fasole, alături de un pahar de Pinot Noir este un vis.
2 bucăți piept de pui dezosat și fără pieliță, sare, piper negru proaspăt măcinat, 2 linguri ulei de măsline, 1 ceapă medie, 1 ardei gras mediu, 1/4 linguriță fulgi de chilli, 3/4 cană supă de pui, 1/4 cană vin alb, 2 căni roșii cherry, 450 g fasole boabe la conservă, 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat, 3 căței usturoi
1. Se încinge o tigaie mare pe foc mediu și se asezonează puiul cu sare și piper pe ambele părți.
2. Se pune uleiul în tigaie, apoi se adaugă bucățile de piept de pui tăiate pe jumătate și se lasă până devin aurii, adică aproximativ 6 minute pe fiecare parte, apoi se pun pe farfurii.
3. Se dă focul mai încet și se adaugă în tigaie ceapa tocată și ardeiul tăiat cubulețe, amestecând continuu până se înmoaie, adică în jur de 5 minute, după care se pun usturoiul tăiat felii subțiri și fulgii de chilli și se mai lasă 2 minute.
4. Se toarnă supa de pui în tigaie, apoi vinul și se amestecă cu o spatulă de lemn, curățând tigaia de eventualele resturi lipite și se adaugă roșiile amestecând continuu până când începe totul să fiarbă.
5. Se pune din nou puiul în tigaie, apoi se adaugă boabele de fasole scurse de apa din conservă și se dă focul un pic mai tare, până când este complet făcut puiul, iar fasolea și roșiile sunt făcute bine, dar încă moi, zemoase.
6. Se servește câte o bucată de pui deasupra sosului cu fasole și fiecare se presară cu pătrunjel tocat.