Folosește și tu sfaturile experților pentru a economisi timp și nervi.
1. Fii precisă
Dacă vei căuta doar „rețetă pui” vei avea prea multe rezultate și te vei pierde din prima până să găsești o rețetă potrivită pentru familia ta. În loc de acest lucru, verifică mai întâi ce ai în frigider și cămară, gândește-te la arome și caută ceva de genul „pui în stil oriental”. De asemenea, mai poți adăuga combinații de cuvinte specifice regimului tău de alimentar sau ceva foarte neobișnuit, cum ar fi „fasole cu semințe de chia” sau „gluten-free”.
2. Citește toată rețeta
Probabil că ai pățit-o și tu să te apuci de preparat ceva, ca să descoperi că de fapt o parte din rețetă trebuia făcută cu câteva zile în urmă. Deși există rețete pe care le poți face cap coadă într-o singură ședință, poți evita neplăcerile citind de la început totul și văzând cât timp îți va lua și de ce ingrediente ai nevoie. Ține cont și de faptul că timpii din rețete sunt doar orientativi, iar în funcție de priceperea ta și de accesoriile pe care le ai, îți poate lua mai mult. De exemplu, dacă rețeta cere un sos anume, poți opta și pentru varianta de sos din comerț, ca să economisești ceva timp, chiar dacă rezultatul final va fi, probabil, un pic diferit.
3. Citește comentariile
Unele ingrediente pot fi înlocuite, iar din comentarii poți afla multe trucuri, precum și arome ce pot fi adăugate, cum să ornezi un platou sau dacă pentru a coace un preparat ai nevoie de mai mult sau mai puțin timp decât scrie de fapt în corpul rețetei. De menționat este faptul că gusturile diferă, dar dacă mai multe persoane au spus că preparatul a ieșit prea uscat, poate că merită să ții cont de sfaturile lor.
4. Caută mai departe de prima pagina de rezultate
Primele rezultate sunt, de obicei, de la marile reviste și blogeri, dar nu te limita la acestea, deoarece mai departe poți găsi adevărate comori. Dă o șansă și celorlalte pagini.
5. Analizează imaginile
S-ar putea să ți se pară foarte apetisantă o rețetă, doar uitându-te la poze, dar dacă ai nevoie de mai mult de 5 ingrediente plus câteva ustensile pe care trebuie să le cumperi special, tot degeaba. Întotdeauna citește toată rețeta înainte de a te opri asupra uneia, deoarece pozele pot fi și prelucrate sau pentru o poză profesională se poate petrece mai mult timp decât pentru a pregăti efectiv rețeta. Înainte de a te apuca să gătești, asigură-te că ai toate ingredientele necesare și tot ce-ți trebuie, că îți convine câți pași ai de parcurs și ai timpul necesar, iar complexitatea este una pe măsura abilităților tale.
6. Caută branduri
Dacă, de exemplu, îți place un anume tip de hummus, intră pe site-ul companiei respective si probabil că vei găsi o secțiune dedicată rețetelor. În plus, există mari șanse ca bloggeri culinari să fi folosit produsul respectv în rețetele lor. Sugestia specialiștilor este ca pe lângă numele brandului să adaugi și ingredientul și să ții cont de faptul că nu trebuie să ai neapărat marca respectivă, dacă ai ingredientul în sine.
Cel mai bun mod de a găsi online rețeta perfectă
În ziua de astăzi, foarte multă lume apelează la motoarele de căutare pentru a găsi idei de gătit, dar puțini sunt cei care știu ce și cum să caute.