32% dintre britanici consideră că părinții își folosesc prea mult telefoanele în jurul copiilor și acestea sunt cele mai grave 5 obiceiuri ale lor:
- Se concentrează prea mult pe telefon și se așteaptă ca alții să aibă grijă de copiii lor, mai ales când sunt în preajma prietenilor sau la coafor. (34%)
- Stau pe telefon când sunt cu copiii la restaurant. (30%)
- Le oferă copiilor telefoanele lor, pe post de dădacă virtuală. (29%)
- Le permit copiiilor să se joace pe telefon cu volumul ridicat când sunt într-un loc pulbic cum ar fi cafenea, bar, avion, magazine sau mijloacele de transport în comun. (20%)
- Își folosesc telefoanele când conduc și au copiii în mașină. (12%)
În această ordine de idei, 68% dintre cei chestionați consideră că părinții petrec mai mult timp pe telefon decât având grijă de proprii copii și astfel le oferă acestora un exemplu negativ, iar 73% cred că cei mici ar avea mai multe de câștigat dacă ar petrece timp de calitate alături de părinți.
29% dintre britanici condamnă prostul obicei al părinților de a-și lăsa copiii cu telefonul sau tableta doar pentru a scăpa de ei, chiar dacă majoritatea consideră că 11 ani este vârsta potrivită la care un copil poate beneficia de pe urma unui telefon mobil propriu sau a unei tablete.
Pe de altă parte, aproape jumătate dintre părinții chestionați, respectiv 46%, recunosc că petrec prea mult timp pe telefon când sunt copiii prin preajmă, mai ales acasă (23% dintre aceștia), la restaurant (16%) și la locul de joacă (15%). Când au fost întrebați cum au de gând să-și schimbe atitudinea, 30% dintre părinți au spus că vor căuta să implementeze zone fără telefon, iar 28% că vor impune anumite ore când tehnologia modernă este interzisă și 19% au declarat că vor răspunde doar la mesajele importante când se află cu cei mici, dar 1 din 9 persoane a spus că nu este încă pregătită să-și schimbe obiceiurile.
Rob Baillie, unul dintre reprezentanții companiei care a comandat studiul a declarat următoarele:
„Telefoanele mobile sunt fantastice, pentru că ne permit să ținem legătura cu oricine, oricând. Cu ele nu suntem niciodată despărțiți cu adevărat de cei dragi și putem chiar să ne facem treaba din mers, dar acestea ne pot distrage atenția de la ce se întâmplă în jurul nostru. Studiul a demonstrat că părinții se află constant sub presiunea societății, sunt aspru judecați dacă își folosesc telefoanele în preajma copiilor și chiar ei înșiși își pun la îndoială comportamentul și impactul pe care îl poate avea asupra celor mici. Alegerea folosirii sau nu a unui telefon sau tablete în educarea copiilor este cu atât mai dificilă cu cât există foarte multe rapoarte contradictorii în această privință, dar până la urmă părinții vor știi cel mai bine care este modul corect de a-și crește copiii.”