Ei bine, există o metodă extrem de utilă pe care fiecare gospodină ar trebui să o ştie, dar mai ales să o aplice pentru a nu-şi mai strica manichiura în timp ce curăţă cartofii.
Mai mult decât atât, curăţatul cartofilor este un proces extrem de plictisitor şi îţi ocupă destul de mult timp. Iată un truc extrem de rapid pe care să îl foloseşti atunci când trebuie să cureţi cartofi.
Ai nevoie de: O cratiţă cu apă fiartă şi o cratiţă cu apă rece.
Ce trebuie să faci: Spală bine cartofii, trasează-le o dungă pe mijloc de jur împrejur, după care pune-i la fiert pentru 15 - 20 de minute în cratiţa cu apă, care deja a dat în clocot pe aragaz. Apoi, bagă fiecare cartof în parte pentru 5 secunde în apă rece şi curăţă-l, fără probleme, cu mâna.
Cum se poate întâmpla acest lucru: Este extrem de simplu - după ce ai scos cartofii fierţi din apa rece, mijlocul lor este încă foarte fierbinte, lucru ce produce desprinderea cojii.
După ce ai curăţat cartofii, poţi prepara orice îţi doreşti cu ei, de la musaca, la salate sau chiar garnituri pentru friptură.