Cartofi gratinaţi
Prepară o reţetă de cartofi gratinaţi cu muştar, usturoi şi brânză, care pur şi simplu va cuceri întreaga familie.
5 linguri de unt nesărat, o ceapă dulce, tocată mărunt, 3 căţei de usturoi, tocaţi, o lingură de muştar dulce, 900 de grame de cartofi, curăţaţi şi feliaţi, sare şi piper, jumătate de lingură de nucşoară, o cană de brânză dulce rasă sau caşcaval ras.
1. Încinge cuptorul la 190 de grade Celsius, timp în care unge o tavă de copt adâncă cu o lingură de unt.
2. Într-o cratiţă mare, topeşte untul rămas la foc mediu, căleşte ceapa pentru 4 - 5 minute, după care adaugă usturoiul şi amestecă constant timp de un minut.
3. Adaugă muştarul în cratiţă, amestecă bine, după care adaugă cartofii şi găteşte-i pentru 4 - 5 minute, iar la final condimentează cu sare, piper şi nucşoară.
4. Toarnă amestecul în tava de copt, presară brânza rasă peste el şi bagă la copt până când brânza devine aurie sau pentru 25 - 30 de minute.
Preparatul se consumă în maximum 5 - 7 minute după ce l-ai scos de la cuptor.
Poftă bună!